Sørens hjørne

Smart home

Jeg tror mange tænker:” ahh ja tak. Det er smart”, når der tales om Smarthome. Wifi, Mesh, Zigbee, bluetooth, eWeLink, Hue, Tuya, Google Assistant, Apple Homekit, Aqura, Alexa, lokalt, cloud og hold nu bøtte, der er meget at gå i krig med.

Dernæst bør du overveje, hvad dit behov er. Er det bare, at du skal kunne dæmpe lyset eller måske skifte farve på lyset, når du ser tv? Skal der være sensorer, der tænder lyset for dig automatisk? Skal du have komplekse rutiner, der kører på baggrund af en masse betingelser?

Meget kan gøres nu til dags med Google Assistant, Apple Home eller Alexa. Igen er det her, at sølvpapirshatten strammer for mig. Jeg bruger hverken Google Assistant, Siri eller Alexa. Det kan godt være de påstår, at de ikke gemmer optagelser og slet ikke optager, når de ikke tales specifikt til dem. Det må være op til den enkelte at danne sin egen mening.

Jeg vil gerne køre det hele lokalt. Det gør så også, at løsningen bliver lidt mere kompliceret. Måske for kompliceret, hvis du bare ønsker at dæmpe lyset, når aftenens mørke trænger sig på.
Kompleksitet holdt op imod behov og nytte -alt sammen individuelle behov.

Jeg har samlet Tuya Zigbee og Wifi enheder, Sonoff zigbee og WiFI (eWeLink) sensorer/kontakter, Moes (Tuya) radiator termostater, Wled led strip med egen programmeret D1 mini, Aubuss smart plugs og IR sender/modtager, Phillips hue pærer, Ikea Trådfri pære, Lidl smart plug og lys. Det hele kører lokalt med Home Assistant som samlingspunkt - den nok mest komplekse løsning, men så alligevel ikke.

Her kan du læse 4 måder hvorpå jeg går mit hjem smartere

  1. Morgenrutinen
  2. Udnyttelse af TV fjernbetjeningens ellers ubrugelige knapper
  3. Strategiske kontakter
  4. Den nørdede energimåling